Txokolate eta intxaur turroia




Kaixo berriro! 
Gaurkoan errezeta batekin nator, eta Gabonetako gaiarekin jarraituz, turroi bat egiten ausartu egin naiz.
Egiteko erraza, eta txokolate duna. Gure errezeta gozo gehienak bezala...
Ikus dezagun zein osagai erabili ditugun:

OSAGAIAK: 
  • 300gr. Txokolate beltz
  • 100ml. Esnegain
  • 50gr. Intxaur txikituak

PRESTAKETA:

Lehengo txokolate 100gr. urtuko ditugu su txikitan. Behin urtua degunean, moldean txokolate kapa fin bat jarriko degu ondoa eta paretak estaliaz. Moldea hozkailuan hozten utziko degu.
Orain lapiko bera erabiliaz, (garbitu gabe, txokolate hondarrak aprobetxatzeko), sutan jarriko ditugu esnegaina eta intxaur txikituak. Behin epelak daudenean, beste 200gr txokolatea jarriko degu pusketatan, eta nahasten jungo gera poliki-poliki dena ondo nahasita egon arte. Kontu handiz nahasiko degu irakiten utzi gabe.
Behin nahasketa ondo egina degunean, moldea hozkailutik atera eta bertan irauliko degu.Orain hozten utziko degu gau guztia.
Hurrengo goizean moldetik atera eta nahi degun moduan aurkeztuko degu.




Ze iruditzen?. Ziurtatzen dizuet ondo goxoa dagoela! ;-)
Errezeta hau , Patypeando eta  Niña bonitak antolatzen duten Nik gozo zuk gazi-ra daramat.Pasa handik beste kideak zein turroi errezeta egin dituzten ikusi nahi baduzue.

Hurrenarte!


16 iruzkin:

  1. Muy buena pinta tiene ese turrón Miren...........pintaza diría yo!!............y es que el chocolate es el único dulce navideño que me gusta ;-d

    Besos y feliz día

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. A mi el chocolate tambien me pierde!!!
      Animaros a hacerlo, os aseguro que está delicioso.
      Besos y feliz dia a vosotros tambien

      Ezabatu
  2. Hola guapa! mmmmmmmm... así no se puede adelgazar, que pinta tiene! para comerselo enterito.
    Un besazo guapa!

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Para adelgazar, mas bien no....jeje
      Pero está para un capicho!
      Besos

      Ezabatu
  3. Qué pinta Miren!! eso debería estar prohibido y yo castigada!

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. De prohibido nada!
      Pero solo para momentos especiales....está de lujo pero creo que tiene todas las calorias del mundo!
      Muxus

      Ezabatu
  4. Ze goxoa , eta erraza egiteko!!! Txokolatea da nere tentazio haundiena... intxaurrarekin egon behar du arront ona!!! Muxu

    ErantzunEzabatu
  5. una pinta increible... mucho mejor que el mio...jjjj.... gracias por participar.... saludines

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. El tuyo esta estupendo también!
      Ya te dije lo haré
      Un placer participar!
      Besos

      Ezabatu
  6. Toma ya!!! Qué guay!! No me había dado cuenta que eras tú la del recetón. Lo haré, me lo apunto porque en casa lo del choco es de mirar también!!! Mañana yo también publico uno de choco, a ver si te gusta. Un besazo!!!

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Milaesker!.
      Zurea ikusi det ta zihurtatzen dizut egingo dudala!
      Muxuak

      Ezabatu
  7. Lo tengo qué hacer!! Pero la crema? Dime más que no me he enterado bien... ¿marca?

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Hay ese traductor!.
      Es nata, pero de la de más materia grasa, eh!.
      Ya me dirás que tal te sale!
      Besos

      Ezabatu

Milaesker zure hitzengatik, zuen iritzia jakitea garrantsitsua da niretzat