Platano, oloa(avena) eta txokolate gailetak




Kaixo berriro!
Gaurkoan beste errezeta goxo eta erraz bat partekatuko det zuekin.
Oraingoan gailetak.
Azken aldi honetan, garirik gabeko errezetak probatzen hasia naiz, eta beste zerealekin eginiko errezetak bilatzen ari nintzala, oloarekin eginiko gaileta honi buruz hitzegin zidaten eta saiatu nintzen beraiekin.
Errezeta erraza da. hiru osagai besterik ez daramazki, eta gainera ondo egin ezkero gozoak dira,oso.
Ondo egin ezkero esaten det, nik lehengoan hanka ondoraino sartu nuelako.
Errezeta honek platanoak daramazki, eta ondo ateratzeko, oso helduak behar dute egon, horrek ematen dio eta gozotasuna. Baina nik, platano berdeak nituen etxean eta horiek erabili nituen......desastre ederra! ezinezkoa izan zan horiek jatea!. Denak zaborrera jun ziren.
Bigarrengoz egin nituen  platano helduekin, ia beltzak zeudela kanpotik, eta ordun bai, ordun ikaragarriak atera ziran.
Ea ba, abentura guzi honen ondotik, hemen dezute errezeta:



Gogoratu: Platanoa oso oso heldua, azala beltza duenean!
Txokolatea, nik tabletakoa puska txikietan egina erabiltzen det, baina zuek txispak edo fruitu lehorrak ere erabili ditzakezue.

Orain pausoz pausokoa, erraza eta sinplea benetan, ikusi:





Asteko, labea 180gradutan berotzen jarriko degu.
Lehenengo, platanoa tenedore batekin ondo zapaldu, purea egin arte. Ondoren oloa jarri eta ondo nahasi. Orain txokolate pusketatxoak bota eta berriro nahasi dena ondo integratua egon arte. Azkenik gailetei forma eman eskuekin eta laberako bandeja paper sulfurizatuz babestu eta gainean gailetak jarri.
Orain labera, 180 gradutan 25minutuz izango ditugu.Eginak daudenean hozten utzi eta prest! baditugu gure gaileta gozoak eginak


Orain errezeta hartu eta Patypeandora nijoa, zuk gozo ta nik gazi erronkan parte hartzera, Niña Bonita-rekin antolatzen duena. Pasa handik beste kideen errezetak ikustera.

Huirrenarte!


8 iruzkin:

  1. Ya con el chocolate me has ganado... tienen muy buena pinta.... gracias por unirte al reto, el 15 acuerdate de votar, pero solo por participar ya entras en el sorteo final... saludines

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Gracias a ti Patry, participar en tus iniciativas es siempre un placer y una experiencia positiva.
      Besos y buen finde

      Ezabatu
  2. Me ha gustado la combinación de plátano con chocolate Miren............aunque lo de la avena como que no me termina de convencer..........voy a ver si se me ocurre como cambiarla por harina y a ver que tal ;-)

    Besos y buen finde

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Yo tampoco era amiga de la avena , pero aqui puede el sabor el platano dulce.
      Ya me contaras que tal al cambiarla por harina.
      Besos y buen finde

      Ezabatu
  3. Me parece una receta fácil y sana. Tendré que probarlas a hacer algún día. Ya te diré :-D Muxus y buen finde!

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Fácil, es. Pero recuerda: que los plátanos sean muy maduros!.
      Ya me contaras.
      Muxux y feliz semana

      Ezabatu
  4. Niri ez zait asko gustatzen sukaldean ibliltzea... baina hau ikusita... hain erraza dela ematen du... agian probatuko dut egunen batean... :)
    Musus!! Helena

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Erraza da benetan. Eta gozoa. Animatu.
      Egiten badituzu esango didazu zer moduz.
      Muxus

      Ezabatu

Milaesker zure hitzengatik, zuen iritzia jakitea garrantsitsua da niretzat